søndag 29. juli 2012

Rips gele har kommet på glass.




Tidligere i uken var jeg og barna i kolonihagen å plukket rips.På lørdag fikk
jeg endelig tid til å lage gele av ripsene.Koker ripsene med litt vann til
bærene er møre,siler av og koker opp igjen saften.Rør inn certo fruktpektin
kok i 1 minutt og ha i sukker.Tøm gelen på varme ny kokte glass,avkjøl å legg de i
fryseren.Jeg bruker oppskriften som står bakpå certo posen.

Her har vi masse deilig gele i vinter.Dette er godt på brødskiven og ikke
minst inntil middag.

Lykke til om du vil prøve!

Lager du syltetøy selv?

Her lages det rips-gele,jordbær syltetøy og eplemos hvert år.

Ha en fin søndag!!

Klem


3 kommentarer:

  1. Deilig ripsgele, Linda:) Her lages det moltesyltetøy, ripssaft, blåbærsyltetøy, jordbærsyltetøy, bringebærsyltetøy og tyttebærsyltetøy hvert år:) Vi liker å¨plukke bær:)

    klem fra Trine:)

    SvarSlett
  2. Så flink du er, vennen :) Det så kjempegodt ut :)

    Jeg er såå glad i nyrørt syltetøy, men blir desverre atfor lite av det her. Vi jentene var på bringebærtur i dag, men det meste havnet i langspannet ;)

    Så at det var mye kantareller i skogen, så skal titte etter blåbær også på neste tur :) For er jo bare så godt med hjemmelaget syltetøy :)

    Kos deg med ripsgele, vennen :)

    Klemmer og koser Lisa :)

    SvarSlett
  3. Eg har aldri lagd noe slikt selv før, men min kjære mormor lager jordbær og blåbær syltetøy vært år og da får alle noen glass med seg hjem :)

    SvarSlett

Blir glad for kommentarer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails