Smaker utrolig godt med kjøttsuppe nå på kalde høst kvelder.Dette er også en enkel måte å få i barna masse deilige grønnsaker og vitaminer i disse forkjølelses tider.
Her kommer min oppskrift på kjøttsuppe.
Velg grønnsaker etter eget ønske.Velg mellom svin/storfe eller sauekjøtt.
Kjøtt/Grønnsak suppe:
250 g erter legges i bløt natten over.Jeg brukte salt svine knoke som ble kokt i litt over 1 time.
Kjøttet kokes til fett randen løsner,fjern denne med en kniv eller hendene.
Del opp kjøttet i små biter.
Del opp kjøttet i små biter.
Sil kraften og bruk denne som base til suppen.Ha en buljong terning i kraften.
Rens og del opp i små terninger.
3 gulerøtter
1 kålrot
5 poteter
4 stk vårløk/purre
krydder etter eget ønske
Bland alt sammen og kok under lokk.Ikke ta av lokket,men sett det rett inn i ovnen (uten varme)
la stå ca 3 timer,da blir konsistensen på grønnsakene perfekt...
Brød fylt med kryddersmør:
3 dl vann ( 41 grader)
1 pose tørr gjær
1 ts sukker
1 ts salt
1 ss olje
mel til passe deig.
Hev 40 minutt
Form til brød/rundstykker eller flette.Pensle med egg strø på ost,etter hev
i ca 20 minutt.
Stek 220 grader i ca 20 minutt.
Stek 220 grader i ca 20 minutt.
Kryddersmør:
50 g mykt smør (romtemperert)
persille
hvitløk
havsalt
basilikum
rosmarin
Rør godt sammen og smør det utover deigen.
I dag hadde jeg ikke ferske urter så det ble tørkede:)
Velkommen til Livets lille øyeblikk som
ny følger her på bloggen.
Nyt kvelden og lykke til om du skal lage suppen:)
Klem
Ååååh!!!!!!! VANN I MUNNEN!
SvarSlettMmmm, kjøttsuppe er utrolig godt og det brødet skal jeg prøve (elsker alle typer brød:).
SvarSlettTakk for velkomsten, gleder meg til å følge deg videre.
Ha en fin kveld,
Hanne:)
Godt med kjøttsuppe. Elsker svineknoke, bare dumt det tar så lang tid å lage. :)
SvarSlett