søndag 18. desember 2011

Doliste mitt i jule stria!!


Som du ser blir det ikke jule innlegg fra meg i dag.Tenkte å få noen tips fra dere!Minstevimsen blir 3 år nå 10 januar,og det er på høy tid at han slutter med bleie syns jeg.Føler vi har prøvd det meste,men ser ikke ut som han er helt klar enda.Denne do lista laget jeg på en kritt tavle i full fart for noen måneder siden,da ville han plutselig sitte på do.Hver gang han går på do får han et klistremerke av helten sin spiederman.Denne tavlen er nå stapp full av klistremerker så han går til tider på do,og sier fra selv.Han er så stolt hver gang han har vært på do,og han velger selv klistremerke,og hvor på tavlen de skal få sin plass.I helgene har vi prøvd uten bleie men dette går ikke bra,men han syns det er stas å bruke boxershorts.Han sier han er stor gutt å går på do,men dette er en sannhet med modifikasjoner.Han gjør det bare innimellom!!Når han har spist spør vi om han må do,men da har han ikke kommet på det selv,og da blir det bråk (trassalderen er her for fult).
Så hva har dere gjort for å få bleie frie unger?
Trenger tips!!

Pynt på badet 

Nyt fjerde søndag i advent med eller uten pampers!!

Klemmer fra

10 kommentarer:

 1. Det høres ut som om han er på vei mot en bleiefri tilværelse :-) Og dotavla er nok en fin motivasjon :-D

  Det er så lenge siden mine slutta med bleie, så jeg husker ikke helt alle de gode rådene...

  Ha en fin dag - klem Siv

  SvarSlett
 2. Førsteman slutta med bleier på dagen. (etter noen mnd hint og mas..) Han måte bare bestemme seg for det selv først. ;)
  Minsten prøver jeg nå å øve litt med, han blir 3 til våren, så jeg maser ikke med det før til sommeren men litt tørrtrening er greit. Vi kjøpte "lynet McQueen" doring for litt siden og det gjorde susen på motivasjonen i hvertfall! :)
  Lykke til med avvenningen. Høres som om dere er på god vei.
  KLEM

  SvarSlett
 3. Mitt tips er å rett og slett bare ta bort bleien og være forberedt på at det vil bli en del vasking av klær osv. Noe som selvsagt er litt lettere på sommerstid, når ungene ikke har så mange klær på seg. :-)

  Lykke til! :-)

  SvarSlett
 4. Kan ikke gi deg noen tips på dette, men synes dotavla var en veldig god ide :)

  Klem Gitte

  SvarSlett
 5. Jeg har tatt tia til hjelp og ikke mast på dem. Det blir til slutt noen er tidlig ute mens andre er seine ;) To av mine har vært nærmere 4 år før de sluttet. De var ikke klare for bleieslutt før det :)
  Lykke til :)
  Klæm

  SvarSlett
 6. Minstevimsen blir nok ikke å bruke bleier når han er konfirmant! La det komme når han føler for det...tror nok "masing" er mere "ris til egen bak"...
  Fortsatt god advent...og dogåing!
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 7. Vi prøvde alt og hadde ikke bleiefri unge før etter 3,5 år, mye frustrasjon, men da var ho klar og det gikk som en drøm, så ikke så mange tips bortsett fra at de skjedde når ho var klar, og ho var ekstremt stolt av seg selv når ho endelig var helt bleiefri, ho nekta å ta på bleia til natta med en gang ho slutta på dagtid, gikk heldigvis bra det og :)

  SvarSlett
 8. God morgen, dere som er i bleie-avvendinga (O: Som andre unger, blir gutten din renslig når han er klar!Når han er klar!Er mer opptatt av motivasjon enn premiering, jeg da, men så er jo jeg av *den gamle skolen' (O: Han tar snart etter dere og de større barna i barnehagen. Når han er klar, kanskje i morgen, kanskje om en uke, vil han gjøre som dere andre gjør. Ikke stress! Når han går på do, betyr ros * se på deg da! Store gutten vår går på do!!* Ros han, det holder! Det er og bevist at norske barn burker bleie mye lenger enn barn i andre land!Vi har vel så behagelige bleier (O: Barna våre ble alle uten bleie lenge før de var 3 år, men de bestemte selv! Men barne er ulike, just som alle andre. Noen er uten bleie når de er 2 år, andre når de er 4...Kos dere videre i adventstida. Jeg liker bloggen din så godt. Du gir så mye av deg selv i ett og alt. Chnuppa (O: Kos kos

  SvarSlett
 9. Lurt med en motivasjonstavle! :) Absolutt motivasjon til å gå på toalettet om man får en spiderman-klistremerke etterpå! :D

  Ønsker deg masse lykke til med do-treningen! :)

  SvarSlett
 10. Tøtta mi ble tørr da hun var ett og et halvt år, men må fortsatt sendes på do av mora av og til fordi hun ikke vil (les: gidder), hun er nå 4 år. Etter hva du skriver så har din også gått på do og får det til, så da er det ikke det det står på.

  Vi er alle forskjellige, og gjør ting på ulike måter (og takk og lov for det!), så jeg har ikke tenkt å skrive noe a la "sånn må du gjøre det". men hos meg er det ingen bønn for tøtta, enkelte ting får hun rett og slett ikke bestemme selv, så om hun driver å holder seg, så blir hun sendt på do av meg. Etter hvert måltid er et minstekrav fra meg ;)

  Så erfaringene våre er at faste dotider er en veldig bra måte å starte tørrtreningen på. Feks når en står opp om morgenen, og videre etter hvert måltid. da kommer det av seg selv etter hvert. Og såklart, barnet kommer til å slå seg vrang det. Det er jo noe helt nytt, og bleien er sikkert god å ha den. Men det er foreldrene som bestemmer ;)

  SvarSlett

Blir glad for kommentarer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails