tirsdag 20. desember 2011

Brød oppskrift 4 brød


I går bakte jeg fire brød faktisk årets siste brød bakst.Nå har jeg både brød og rundstykker i fryseren klart til mange deilige julefrokoster.Flere har spurt om oppskrift på disse brødene,men det har jeg ikke,for jeg bare slumper som det heter.Men du kan få et cirka utgangspunkt.

Vimsas brødoppskrift 4 stk

Stekes nederst i ovnen i smurte brød former på 200 grader i ca 30 min.
Avkjøl på rist.

14 dl lunket vann
1 pk gjær
3 ss olje
1ts salt 
1 ts honning/sukker
13 dl med diverse godsaker,denne gangen brukte jeg
solsikkefrø,linfrø,havregryn,hvetekim,kruskakli. 1 kg sammalt hvete grov og litt vanlig mel til du får en fin deig.

Utgangspunktet mitt er 14 dl vann,gjær,olje,salt  bruker det jeg har i skapet av frø og mel.
Heves i 1 time,legg i smurte former og hev 1 time til.

Lykke til om du vil prøve selv!!

Nå skal jeg nyte nybakt brød med kokt egg,iskald appelsin juice,og en rykende fersk kaffe:)

Ha en fin dag!!



Klemmer fra

9 kommentarer:

  1. looks delicious even without translation :) best for the holidays

    Maria

    SvarSlett
  2. Jeg bruker ferdigblanda havrebrød jeg. For jeg lager tolv brød i slengen. Vi er så mange her i huset.. De blir gode, bedre enn kjøpebrød og mindre jobb enn å bake helt fra bunn.

    SvarSlett
  3. Nydelige brød:) Har baka brød i dag jeg også:) deilig lukt i huset:)

    klem fra Trine:)

    SvarSlett
  4. Kjempegodt med hjemmebakt brød!
    Det gikk fint med iskremmaskinen. Pisket kremfløte og eggedosis m/vaniljefrø, fant oppskriften i heftet som fulgte med. Ble kjempegod :)

    SvarSlett
  5. Hei igjen.
    Nei, ingenting skal varmes. Legg de to skålene i frysen i minst 8 timer før du skal lage isen. Så tilsettes massen oppi og maskinen settes i gang i ca 7-10 min.
    Jeg brukte 1/3 kremfløte, 2 eggeplommer, sukker og frøene fra en vaniljestang (kan sikkert bare bruke litt vaniljesukker). Dette blir nok til 2-3 personer.

    SvarSlett
  6. De brødene så veldig gode ut, og grove! Hjemmebakt brød er jo bare nydelig,og mettende. Husker da mor bakte! Da hun skar av lunkne skalker som vi fikk, som smøret smeltet i. Den smaken glemmer jeg aldri (O: Du er driftig som alltid. Styrer og steller med mat og bleieavvendende gutter (O:Synes du er ei herlig gla'jente (O: Kos kos

    SvarSlett
  7. hmm, er det bare eg som er heilt løk, eller? prøvde å lage brødet nå nettopp, og følgte oppskriften, men deigen ble nesten helv vannette... tilsatte en heeeel del ekstra mel for å få den slik en deig skal se ut..(i mitt hode... mer eller mindre fast..) har eg gjort noe feil?

    SvarSlett
  8. Hei Hege Lisette!!

    Kom ikke inn på din blogg om du har en??Håper du kommer tilbake å leser.
    Neida det er ikke ditt hode det er noe galt med ha ha
    Jeg ler her må ha vært full når jeg la ut denne oppskriften ha ha,ikke rart du ble frustrert.Jeg hadde til og med skrive at jeg brukte pepper i,og det gjør jeg ikke altså ha ha:)

    Har ordnet på oppskriften nå,ikke rart du ikke fikk dette til:)

    Lykke til!!

    Klem Linda:)

    SvarSlett
  9. takk :) brødene ble flate, men gode iallefall :) hadde bare vanlig hvetemel, havrekli og solsikkekjerner for hånd denne gangen, men skal ut å kjøpe inn masse snadder t å ha i brødene i morgen. gleder meg :)

    SvarSlett

Blir glad for kommentarer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails