Hei hopp!!
Husker du denne kaken?Før i tiden var den lett å få tak i på de fleste
matbutikker.Tror det var Bakers som bakte den.Dette var en av mine favoritt
kaker.For noen år siden fant jeg denne oppskriften i ett ukeblad.I går
fant jeg den frem igjen,og satte i gang å bake.Fikk ikke tak i bananessens/likør
men funket veldig bra med vanlig banan.Tror essensen er å finne på nett.
Lykke til om du vil prøve!!
Oppskrift BananKake med marsipanlokk:
Jeg lagde sukkerbrødet dagen før,og la i fryseren.Da blir det lettere og
skjære i bunnen.
4 eggehvite
2 dl sukker
4 eggeplommer
1 dl potetmel
1 dl mel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
Eggehviter og sukker piskes til eggedosis,rør eggeplommer i til slutt.
Sikt inn alt det tørre å rør det forsiktig inn med slikkepott.Alle
klumper skal vekk.
Stekes 175 grader på nederste rille i 35 minutt.
Smørkrem:
1 dl sukker
4 ss vann
3 eggeplommer
175 g mykt smør
1,5 ss bananlikør/ekstrakt
1 moden banan
Marsipanlokk Ca 250 g marsipan farges med gul matfarge.
Smelt litt kokesjokolade,og pensle dette på kakelokket.
Kremen: Kok opp sukker og vann til sukkeret ha smeltet (tykk konsistens).La
den bli litt avkjølt.Pisk eggeplommene med laken til en lys og lett eggedosis.
Rør smøret hvitt i en annen bolle.Pisk eggedosisen litt og litt inn i smøret.
Del sukkerbrødet på midten.Den ene delen kan du fryse ned til en annen gang.Den
halve bunnen deles i tre.Skjær en liten remse av toppen på det ene laget.Start med
den første delen,og ha på ett lag med smørkrem.Mos en banan å legg over.Legg på
en bunn,og denne skal også ha ett lag smør krem.Den siste delen legges på å
dekkes med krem.Tilslutt legger du den lille remsen litt på skrå oppå.Bre resten av
kremen rundt hele kaken.Kjevle ut den ferdig fargede marsipanen slik at den
dekker hele kaken.Form den glatt å fint rundt kaken med hendene.Klipp bort
overflødig marsipan.
Hobbyvimsa finner du på Facebook,snapchat og instagram for daglige
oppdateringer. @hobbyvimsa @hobbyvimsaart
Klem Linda