torsdag 12. april 2012

Støpe lys av rester..


Da har jeg også fått støpt lys.Dette er gjenbruk på sitt beste.Har lenge spart på lys stumper!Av min søster fikk jeg to poser med lys som har ligget ute,og var egentlig ødelagt,men nå har de blitt støpt om og fått ny veke,og funker optimalt.Har også spart på mais,ananas og maiskolbe bokser.Skal nok klare meg med veranda lys nå i sommer,ble stor produksjon her.


Bruk en gammel kjele som ikke er så farlig blir stygg.Varm opp litt vann og legg oppi lys stumpene.Hell over i bokser,og legg i en tråd med veke (kjøpt på panduro).Veken har jeg limt i bunnen,og festet med ståltråd på kanten.La stivne og Voila nye lys av rester.Etter at stearinen var på plass i boksene tømte jeg på noen dråper lavendel olje.Boksene kan du lakke,male,eller lime på tapet,ark.Jeg har festet på en hyssing på den ene.
Lykke til om du vil prøve!!

Ha en fin dag!!

Klem

13 kommentarer:

 1. Morsomt du la ut dette innlegget for i går fant jeg posen med alle lysstumpene og tenkte at jeg gidder ikke spare dem lengre, men farsken dette var jo supersmart. Har en pose med blikkbokser også. Takker så mye for ideen.
  Hei hopp
  Randi

  SvarSlett
 2. Så tøft og lettvint:) Jeg har alltid tenkt på å duppe lys når man støper, men her er det jo bare å helle oppi...smart :)

  SvarSlett
 3. Wow og så utrolig fine de ble! Virkelig! Her skal det stumpe-spares fremover. Hehe :)

  SvarSlett
 4. Det ble mange fine lys, fikk lyst til å prøve det samme selv:)

  SvarSlett
 5. Flotte lys, en eller annen gang må man få prøvd dette ja :) Og... så tørst jeg ble av de appelsin-jucie bildene da :D Ha en super helg og tusen takk for koselig kommentar i min blogg :)

  SvarSlett
 6. Smart:) Har lenge tenkt på å lage stearinlys selv men har ikke hatt en gammel kjele tilgjengelig. Får ha det til gode:)

  Bli gjerne med på min fotografiske utfordring:)

  SvarSlett
 7. Har støpt litt lys på nesten samme måte selv. Men jeg lurer bare på, har du vann i kjelen sammen med lysene? Blir det ikke ødelagt da? Og hvorfor gjør du det sånn :)
  Fikk lyst til å lage lys igjen :)

  SvarSlett
 8. Hei- mengdeforhold vann/ lys????mVisste ikke at en kunne smelte lys sånn, jeg smelter i vannbad..

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!!

   Hadde ingen oppskrift.Fylte litt vann i bunnen av kjelen å la oppi masse lys:)

   Funket som bare det:)

   Lykke til!

   Klem Linda:)

   Slett
 9. Smart, det vil eg prøve!

  SvarSlett

Blir glad for kommentarer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails