tirsdag 20. januar 2015

Oppskrift hjemmelaget pitabrød så enkelt og så godt..




Hei høpp!

I dag var det Thord sin tur til å bestemme middag,og valget falt på pita.
I dag har jeg bakt da hjemmelaget er det beste.Det er så mye digg du kan
fylle disse med,og du tar bare i det du måtte ønske selv.Her skal de fylles
med kylling,hvitløksdressing,hjertesalat,paprika,mais,løk og agurk.
Her kommer oppskriften.

5 dl vann
1 pose gjær
1 ss rapsolje
1 ts salt
1 ts sukker
700 g mel

Varm opp vann 37 grader.Tilsett olje,salt og sukker (la stå 10 min).
Tilsett mel til en smidig og fin deig.Jeg bruker kjøkkenmaskin.
Dekk bollen med plast,hev til dobbel størrelse ca 30 min.

Ha litt mel på benken,kna og del opp i 16 like store deler.Trill til glatte
fine boller.Jeg lar bollene ligge under plast ca 10 minutt.Trykk bollene ned og
kjevle til flate brød på str med en asjett.Legg på bakepapir kledd stekeplate.
Kun 3-4 av gangen.Dekk med et klede og la stå til hev ca 1 time.

Stek midt i ovnen ved 250 grader i 8 minutt,avkjøl på rist.

Dette er så godt..Gleder meg til middag.Først hente barn i barnehagen:)

God tirsdag!!

Klem

5 kommentarer:

  1. Desse såg helt herlige ut - og skal helt garantert prøves :)

    Fin onsdag til deg.
    Klem Jorill

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjempe gode og lette å få til:)

      Ha en super dag!

      Klem -L-

      Slett
  2. Disse her må jeg virkelig prøve meg på en dag :)
    Ha en flott onsdag ettermiddag/kveld.

    Klem Pantonejane

    SvarSlett
    Svar
    1. Det burde du:)Dagen etterpå smakte de like godt med spekeskinke.aioli,ruccola,fetaost,tørkettomat og bacon:)

      God torsdag..@@

      Klem -L-

      Slett
  3. Hei Linda! :) Jeg bakte disse i går, og vi hadde falafel til. Kjempesuksess! De ble så gode, og det var kjempelett! Jeg bruker fersk gjær, og brukte kanskje 1/3pk og lot det heve litt lengre første gangen.
    Takk for oppskrift!:) Klem!

    SvarSlett

Blir glad for kommentarer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails