torsdag 5. desember 2013

Oppskrift nydelig,smakfull og luftig gjærkringle.



God morgen!!

I går bakte jeg denne kringlen til årets førjulsfest i barnehagen.Den er helt nydelig å lett og få
til.Oppskriften er to store kringler,men ønsker du kun en halverer du bare.Jeg deler deigen i to,og lager 
en kringle,og 45 stk rosinboller.De er jo bare å fryse ned,og ta opp igjen når du måtte ønske det.

Oppskrift:

9 dl melk
400 g melange
2 poser gjær
250 g sukker
2 ts salt
4 ts kardemomme
2 egg
2,5 kg mel

Fyll:

Smør
sukker
kanel

Kok opp melk og smør.Bruker du tørr gjær skal den ha 41 grader.Når
den er varm hell over i kjøkkenmaskinen.Ha i sukker,kardemomme,egg,gjær og salt.
La stå i ca 10 minutter så gjæren får god gjøre seg.Ha i mel og kjør kjøkkenmaskinen
i ca 15 minutt.Hev med plastfolie over bollen i ca 40 minutt.Kjevle ut deigen til ønsket lengde.
og bredden ca 15 cm.Legg fyllet på midten,rull sammen,og form til en kringle.Pensle med pisket egg.
og strø på perlesukker (kan sløyfes).Bruk en skarp kniv og kutt noen striper i 
kringlen,etterheves ca 30 minutt.Stekes midt i ovnen 220 grader i ca 20-30 minutt.

Når kaken er avkjølt på rist ha på melis

Lykke til om du vil prøve!!

Klem

5 kommentarer:

  1. Den såg så god ut,gjærbakst er knallgodt:))
    Fin kveld til deg,her er det full storm så godt å være inne:)
    Klem fra Lillian

    SvarSlett
  2. For en flott blogg du har! Har klikket meg gjennom en del nå og må si at den er fylt med mye fint og inspirerende :) Tror jeg må prøve meg på denne her en dag også!
    Fortsatt god helg til deg.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for fine ord,og lykke til med baksten..

      God helg!!

      Klem -L-

      Slett
  3. Laga denne kringla i går kveld. God, men kan det vere ein feil i oppskrifta. Eg brukte ca.1 kg mjøl til halv porsjon, og det vart også litt i meste laget. I flg. oppskrifta skulle det vere 1,250 kg.

    SvarSlett

Blir glad for kommentarer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails