Hjemmelagde nydelige fløtekarameller:
300 g sukker
3 dl krem fløte
2 dl lys sirup
Korn fra 1 vaniljestang/2 ts vaniljesukker
30 g smør
Kok alle ingrediensene i en tykkbunnet gryte.La det småkoke under omrøring
i ca 35 minutt.Drypp litt av karamellen i en kopp kaldt vann (karamelltesten)
Kan du da trille massen til en kule er den klar.Ikke klar kok litt til.
Kle en form på ca 20*20 med bakepapir.Pensle med smeltet smør.Hell
massen i og la den nesten stivne.Skjær deretter i passe biter.Når karamellene er
kalde,pakkes de i cellofan eller lignende.Legg de i en boks å la stå kaldt.
Lykke til om du vil prøve.Vi lager disse vært år,og de er en hit her i huset.
Nyt lørdagen!!
Klem
Hei! Så koselig med karameller! Det er jo fine matgaver og gi bort også !:) Hvor får man kjøpt cellofan og hvordan unngår man at de ikke bare vil snurre seg opp av seg selv?
SvarSlettCellofan kjøpes på bokhandel.Jeg tvinner hver side
SlettOg det går helt fint😀
Klem Linda