Når vi er til Sverige tar vi med oss dette deilige gulrot brødet hjem.
Mange har spurt etter oppskrift på brødet mitt.Jeg bruker ikke oppskrift
så dette er en ca oppskrift:
Hjemmebakt brød:
16 dl vann (41 grader)
1 pk gjær
1 ss honning
1 ss salt
1 ss olje
La dette stå i 10 minutter så gjæren får god gjøre seg.
Ha i det andre.
Ca 1 kg med dette:
solsikkekjerner
linfrø
havregryn
kruskakli
2 ss fiberhusk
1 stor raspet gulrot.
En neve med valnøtter
Ønsket grov mel
750g-1 kg vanlig mel.
Prøv deg frem til en bra deig tilslutt med det fine melet.
Bedre at deigen er klissete enn for tørr.
Jeg bruker kjøkkenmaskin og elter deigen i ca 15 minutter.
Dette er det jeg har i brødet er deigen alt for klissete har du i litt mer
hvitt mel til du har passe konsistens.
Bruker varmluft og steker 4 brød i slengen.
180 grader i ca 50-60 minutt.Husk å smøre
brød formenen
Lykke til!!
Ha en fin dag!!
Klem