lørdag 14. mars 2020

Koronavirus og tomt for brød??Brød oppskrift.





Koronaviruset herjer,og noen har funnet ut at de skal hamstre,og tømme butikkene.
Brød feks har ikke vært enkelt å få tak i.Da er det bare å bake selv.Det er enkelt,og
her kommer min oppskrift.

Det enkleste er å bruke en eltemaskin.Pensle brødformer med formfett/smør eller olje.
Har du ikke brødformer... former du de selv, og legger de på en bakepapirkledd plate.

Jeg bruker tørrgjær og da skal vesken være 42 grader.Bruker du fersk gjær skal vesken holde 37
grader.

Start med dette :

16 dl vann
1 pose gjær
1 ss honning
1 ts salt
3 ss olje

La dette stå i ca 5 min så gjæren bobler litt.
Ha i 2 kg av ønsket mel,nøtter,frø/korn.Grovt mel gir grove brød,og fint
mel gir fine brød.

Jeg bruker litt forskjellig hver gang, og tar det jeg har i skapet.Denne gangen brukte
 jeg 1,5 kg spelt mel og 0,5 kg hvetemel,solsikkekjerner,kruskakli og litt valnøtter.
Rasp en gulrot det gir ekstra saftige brød.
Hev til dobbel størrelse ca 40-60 min.Legg i smurte former.
Pensle brødene og etter hev 30-60 min.

Steker 4 brød av gangen på 180 grader i varmluft i 60 min.
Når brødene er ferdig stekt ta de ut av formene og legg de på rist.,

God håndhygiene er viktig alltid ,men viktigere enn noen gang nå!!

Hobbyvimsa finner du på facebook,snapchat og instagram 
@hobbyvimsa @hobbyvimsaart

Klem

1 kommentar:

  1. Super... takk for oppskrift... yes, jeg bake :-))
    Barna lærer hjemme - her er skoler strengt og grensene også. Venner og familien vi snakker med telefon og PC. Spasere i skogen, lese, lage mat, strikke og sy... mange prosjekter i tankene.
    Hilsener til deg. Viola

    SvarSlett

Blir glad for kommentarer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails