torsdag 20. februar 2020

Luftige saftige sjokolade boller



Hei hopp!!

Mamma det er vinterferie.....Kan vi ikke bake noe?? (Thord)...Kanskje sjokoladeboller??
Ute er det mørkt og trist å regnet høljer ned, og da passer det perfekt med bolle baking.
Min sønn på 11 år er veldig glad i å lage mat og bake.Sammen mikset vi til disse bollene
med en gammel oppskrift med ny vri.
Vi rullet deigen til en pølse, og klemte den sammen litt, og strødde på knust kokesjokolade.
Pakket inn sjokolade bitene, og rullet pølsen på nytt.Så trillet vi boller med sjokolade inni.

Oppskrift:

1 pk tørrgjær
125 g smør (romtemperert i terninger)
6 dl melk
0,5 ts salt
2 ts Kardemomme
1 dl sukker
5-6 dl mel (prøv deg frem til passe deig)

Varm opp melken til 41 grader.Ha i tørrgjær og sukker,la dette stå i ca 10 min.
Ha så i resten av ingrediensene, og romtemperert smør i firkanter tilslutt.Hev
til dobbelt størrelse.Rull boller og pensle med egg.
Etterhev ca en halv time på bakepapir kledd brett. 

Stek 230-240 grader i ca 10-15 min.

1 egg til pensling
En halv koke sjokolade plate brukte vi.

Lykke Til!!

Hobbyvimsa finner du på Facebook,Snapchat og Instagram
@hobbyvimsa og @hobbyvimsaart

Klem

2 kommentarer:

Blir glad for kommentarer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails