Denne uken kommer oppskrifter på min hjemmelagde tapas.Starter i dag med
foccacia.I morgen kommer oppskrift på hjemmelagde kjøttboller.
Foccacia:
8 dl vann
50g gjær
3+1 ss olje (oliven)
1 ts salt
1 ts honning/sukker
ca 17 dl mel
Løs gjæren opp i lunket vann,og olje salt og sukker la stå i ca 5 min.
Elt inn melet jeg bruker kjøkkenmaskin.Deigen skal ha en tykk grøtaktig
konsistens.Tilsett den siste ss olje tilslutt så den legger seg utenpå deigen.
Dekk bollen m plast og hev i 30 minutt.
Hell deigen i en bakepapir kledd langpanne (23*33).Klapp deigen til den
dekker formen,trykk hull med fingrene.Ha på plastfolie og hev 30 minutter.
Hell på litt olje,havsalt og rosmarin.Stek nederste rille 200 grader i 20-30 min.
Lykke til!!
Klem
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Blir glad for kommentarer