Denne oppskriften bør du prøve,enkel og bollene smaker fantastisk.
Deilig til en salat,middagsretter eller bare duppe i litt god olivenolje.
Om du vil prøve kommer oppskriften her:
150 g smør
50 g gjær
5 dl melk
1 ts salt
1 ss sukker
15 dl hvetemel
egg/olje til pensling
Urtesmør:
50 g smør
1 håndfull fersk persille
1 håndfull fersk basilikum
1 kvist fersk rosmarin
1 ts havsalt
1 ts hvitløks krydder
Smelt smør,ha i melk til fingervarm veske.Ha i gjær,sukker og salt,og la stå 5 min.Rør inn
melet (Jeg bruker kjøkkenmaskin) lar deigen elte i maskinen 10-15 min.Hev deigen i 30 min.
Del deigen i to og kjevle ut deigen som du gjør med skillingsboller (rektangel).
Smør på urtesmøret,og rull sammen.Skjær av små boller som du trykker ned.Legges i
en ildfast form tøm over litt olje,og strø over litt knust havsalt.
Disse kan du også bare legge direkte på stekebrettet om du ikke har ildfast form.
Lykke til om du vil prøve!!
Klem