søndag 15. mai 2016

Oppskrift på årets 17 mai kake,Pavlova





Hei høpp!

I dag har jeg lagd årets 17 mai kake,og det ble ikke bløtkake som vi pleier å ha.
Pavlova med friske jordbær og blåbær blir servert her.Vi klarte ikke vente så
halve kaken er allerede spist opp:)

Oppskrift:

Marengs

6 eggehviter
250 g sukker 
2 ts maizenna
2 ts sitronsaft
noen saltkorn

Krem

3 dl kremfløte
1 pakke vaniljekrem

Pynt 

jordbær og blåbær strø gjerne litt melis på toppen.

Fremgangsmåte Marengs

Sett stekeovnen på 200 grader.Skill eggene og pisk eggehviten sammen med
halvparten av sukkeret til en løs marengs.Tilsett resten av sukker,maizenna,sitronsaft
og saltkorn.Legg bakepapir på stekebrett og fordel marengsen utover.Stek
nederst i ovnen .Når du har satt kaken i ovnen setter du ned temp til 100 grader.
Stek 60-70 minutter.Den skal ha sprø kant og myk inni.Kjøl ned til romtemp,og
pynt i vei..

Ønsker dere en fin 17 mai feiring:)

Klem


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blir glad for kommentarer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails